Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma explică în Parlament cum e cu ”bărbații care pot să nască”
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Miercuri, 30 Iunie 2021

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, explică în plenul Parlamentului ce anume conține deja celebrul ”Raport Matic” votat cu o majoritate modestă în Parlamentul European și care deja e exploatat la maxim în România de forțele  care au câștigat putere politică în ultimii ani tocmai pe baza fake news-urilor și sloganelor repetate până au ajuns adevăruri de necontestat în urechile unei categorii a electoratului.

Raportul Matic nu are caracter obligatoriu și face apel la statele membre "să garanteze că femeile beneficiază de drepturi sexuale şi reproductive de calitate, complete şi accesibile, precum şi să suprime toate obstacolele care împiedică accesul deplin la aceste servicii".

Eurodeputaţii evidenţiază "legile extrem de restrictive din anumite state membre, care interzic avortul, cu excepţia unor circumstanţe strict definite", împingându-le pe femei "la avorturi clandestine" sau "să îşi ducă sarcina la capăt fără voinţa lor, ceea ce este o încălcare a drepturilor omului".

Raportul critică posibilitatea oferită de unele state membre medicilor sau centrelor medicale să refuze să furnizeze servicii de sănătate pe baza unei "clauze de conştiinţă".

Parlamentul European le cere de asemenea statelor membre să garanteze accesul la "produse contraceptive de calitate şi la preţuri accesibile", în contextul în care majoritatea statelor membre nu le rambursează sau le rambursează doar într-o mică măsură. Legislativul comunitar cere de asemenea un acces la tratamente de fertilitate fără discriminare, în special faţă de femeile singure sau cuplurile de femei.

PE încurajează de asemenea "o educaţie sexuală completă pentru copiii din învăţământul primar şi secundar", ţinând cont de "diversitatea orientărilor sexuale şi de gen".

În același timp, Parlamentul European atrage atenția asupra faptului că persoanele transgen au o identitate de gen sau expresie a genului care diferă de cea a sexului atribuit la naștere. Astfel, un bărbat transgen este, de fapt, biologic femeie care se comportă ca gen invers sexului pe care îl are din naștere. Unele dintre persoanele transgen care își doresc să tranziționeze de la un sex la altul prin mijloace medicale se identifică ca transexuale.

Pentru cei care sunt la curent cu politicile actuale din Uniunea Europeană este destul de clar că Raportul Matic a fost elaborat pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu unele legi restrictive din punct de vedere al dreptului la avort sau educație sexuală în spiritul LGMBTQ adoptate recent în țări ”rebele” precum Polonia sau Ungaria, conduse de guverne ultraconservatoare care dau demult bătăi de cap establishment-ului UE de la Bruxelles.

Nu e, însă, cazul României, care, așa cum subliniază deputatul Adrian Cozma în discursul său, garantează prin legile sale toate drepturile femeilor sau ale tuturor minorităților sexuale, cu observația că agenda pe care încearcă s-o impună unele grupuri ce urmăresc câștigarea de capital politic din acest subiect nu fac altceva decât să divizeze și mai mult societatea românească pe teme care, de fapt, nu există.

Toți eurodeputații români au votat împotriva Raportului Matic, cu excepția Grupului USR-PLUS.




2676 vizite
Distribuie pe